Zakelijke postbezorging

Zakelijke postbezorging met spoed

mei 16, 2017

by — Posted in Transport

Zakelijke postbezorging heeft soms wat meer haast dan particuliere postbezorging. Niet altijd, er is ook particuliere post die echt wel snel bezorgd moet worden, en er is zakelijke post waarvan lang van tevoren bekend is dat hij bezorgd moet worden, en die dus prima van tevoren te plannen is.

Maar er is ook post die echt dringend over moet komen, denk maar aan een bestelling waar een klant op zit te wachten, of een onderdeel voor een filiaal waar het werk stil ligt zonder dat onderdeel.

Als de bezorging zo dringend is, kun je beter een koeriersdienst inschakelen dan dat je wacht tot de reguliere postbezorging je pakket afgeleverd heeft.

Spoedkoeriers

Het meest ideaal, als post snel bezorgd moet worden, is een koeriersbedrijf dat beschikt over een landelijk netwerk van koeriers. Dan is er altijd een koerier beschikbaar, die je pakket binnen 45 minuten op kan halen en toegewijd is om het zo snel mogelijk naar de gewenste bestemming te brengen. Daarnaast is een goed koeriersplanning natuurlijk essentieel. Zo zal je post altijd op tijd bezorgd worden, of het nu op een gewone dag is, of op dagen dat er geen reguliere postbezorging is. Tegenwoordig wordt die postbezorging zelfs op maandag al achterwege gelaten.

Snel en voordelig tarief

Een goed koeriersbedrijf bezorgt natuurlijk niet alleen urgente post. Er zijn spoedritten beschikbaar, maar zakelijke postbezorging die goed te plannen is, kan ook tegen een voordelig tarief bezorgd worden. Als het bedrijf er langer over kan doen om je post te bezorgen, kan het dat ook beter in zijn logistiek inpassen. En dat betekent, dat de kosten lager gehouden kunnen worden. Het handigst is het, als eer met verschillende tarieven gewerkt wordt: bijvoorbeeld één voor spoed, één  voor binnen 24 uur, één voor binnen 48 uur en een heel voordelig tarief voor post die er 72 uur over mag doen.  Als je dan al je zakelijke post op die manier verdeelt, kan dat je een aardige besparing opleveren.

Breng- en haalservice

SpoedkoerierEen ander voordeel van zo’n koeriersbedrijf is dat het vaak een breng- en haalservice heeft. Voor alle post, ook de minder urgente. Je spreekt gewoon af wanneer ze je brievenbus komen legen. Je eigen post kun je ’s morgens vroeg laten brengen, zodat je deze meteen kunt bekijken. Je kunt er ook voor kiezen het koeriersbedrijf je uitgaande post meteen mee te laten nemen. Ook zijn er andere vormen van service, waar je gebruik van kunt maken, zoals laten frankeren en sealen van je post. Makkelijk, betrouwbaar, en snel, zo’n koeriersbedrijf!