Online bloemen bestellen

Is online bloemen bestellen voordeliger?

maart 6, 2018

by — Posted in Bloemen

Is online bloemen bestellen voordeliger? Zoals bij wel meer artikelen is kopen op internet voordeliger, of het nu gaat om boeken of bloemen. Om verschillende redenen kan er dan ook nog sprake zijn van gratis bezorging. Dit tref je bijvoorbeeld bij een actie of aanbieding, of een bestelling boven een bepaald bedrag of een grote hoeveelheid boeketten. Online shoppen is vriendelijker voor je portemonnee, dat wordt aangetoond in de vijf punten die we noemen in dit artikel op de vraag ‘is online bloemen bestellen voordeliger?’

Waarom is online bloemen bestellen voordeliger?

  1. Op internet kun je binnen korte tijd vele prijzen met elkaar vergelijken. Je weet dus al gauw dat je ergens tegen een lagere prijs dan elders online iets kunt kopen. Dit geldt natuurlijk ook voor webshops voor bloemen.
  2. Een webshop heeft altijd minder kosten dan een fysieke winkel. Ze hebben minder personeel en huren geen duur pand op een mooie locatie. Een webwinkel is in feite vaak een groot magazijn met een administratiekantoortje, daardoor kunnen ze goedkoper leveren.
  3. Bij webshops is altijd wel een button met ‘sale’ of een aanbiedingenhoekje. De ‘gewone’ winkels hebben dit niet of ze hebben het minder.

  4. Veel webwinkels werken met kortingscodes of actiecodes. Je kan dit zelfs controleren via de verzamelwebsite Actiecode.nl of er bij jouw webshop van keuze misschien korting valt te behalen. In bepaalde gevallen biedt zo’n code wel eens korting tot wel dertig procent.

  5. Bij stenen winkels in winkelgebieden ga je eerder aan het ‘funshoppen’ en koop je bijvoorbeeld zo maar een bos bloemen, zonder echt op de prijs te letten. Wie op internet bloemen gaat bestellen maakt vaak een veel kostenbewustere keuze.

Geld besparen door online bloemen bestellen bij webshop

Het kan dus erg lonend zijn om te kijken op de site van een webshop. Verschillen zijn wel dat je bij een webshop informatie moet inwinnen via een website of een helpdesk in plaats van een deskundige winkelverkoper. Bij een bloemenwebwinkel tref je dan wel weer duidelijke foto’s van elk artikel, maar je kunt de bloemen niet vasthouden of aanraken. Maar als het vooral gaat om de prijs, dan ligt het voor de hand om toch in zee te gaan met een koop op internet.

Kijk maar eens rond in Google naar het online kopen van bloemen en ontdek het gemak. Ook is er een ruime keuze en een ruime voorraad. Vergeet verder niet de uitstekende bezorgvoorwaarden, waarbij vaak een dagvers boeket nog dezelfde dag ergens in ons land bezorgd kan worden.