Uiteten in Amsterdam

Uit eten in Amsterdam aan de Herengracht

mei 16, 2017

by — Posted in Eten en drinken

De Herengracht is een onderdeel van de beroemde grachtengordel van Amsterdam. In de Herengracht bevindt zich de Gouden Bocht, die bekend staat om zijn magnifieke grachtenpanden. In de Gouden Eeuw kochten welgestelde burgers daar dubbele kavels. Zij lieten daar indrukwekkende woonhuizen bouwen, compleet met bordessen en barokke tuinen. Binnenin de huizen zijn de marmeren gangen en gestuukte plafonds te bewonderen.

Deze huizen staan er nog steeds, al worden ze nu vaak voor andere doeleinden gebruikt. Bram Moskowicz had zijn advocatenkantoor gevestigd in één van deze panden gevestigd, en de Gouden Bocht herbergt ook culturele instellingen zoals het Goethe instituut, het Prins Bernhardfonds, en het Kattenkabinet.

Wat je er niet zult vinden is een restaurant waar je gezellig uit eten kunt gaan. Maar dit gebrek wordt door de andere kant van de Herengracht volledig goedgemaakt.

Op de Herengracht dineren na een dagje Amsterdam

Na een dagje Amsterdam, waarbij je net rondgeslenterd hebt in die Gouden Bocht en alle bijzondere grachtenpanden daar bewonderd hebt, zul je ongetwijfeld veel trek hebben gekregen. We kunne je dan aanraden om een naar het andere eind van de gracht te lopen, waar allerlei bijzondere restaurants te vinden zijn. Bijzondere restaurants met uitzicht op de Herengracht uiteraard, dat ook buiten de Gouden Bocht het bewonderen waard is, en zeker niet zal vervelen. De panden zijn misschien wat minder monumentaal, maar je zult er zeker nog panden vinden die de sfeer van weleer uitstralen. Kroonluchters, mooie schilderijen aan de muur, bakstenen muren, onvervalste balkenplafonds, een authentieke schouw uit vroeger tijden, …

Wijn en bier

Een diner nuttigen onder het genot van een goed glas wijn is natuurlijk nog weer extra genieten. Er zijn restaurants aan de Herengracht te vinden met een goede wijnkaart. Of als je meer een bierdrinker bent, is er ook een restaurant te vinden dat bij iedere maaltijd een geschikt biertje kan aanbevelen. Met een bediening die goede kennis heeft van hun bierkaart, en het in passende glazen schenkt.

Een bijzonder menu

Bijzonder menuAls je dan aan de Herengracht zit te dineren, wordt de avond natuurlijk extra speciaal als er bijzondere gerechten op het menu staan. Je eet dan in een ambiance die vroeger sferen uitstraalt, onder het genot van een goed glas bier of wijn, met uitzicht op een mooi verlichte Herengracht. En daarbij komen gerechten die nèt even anders zijn dan je gewend bent. Dat si een goede afsluiting van je dagje uit eten Amsterdam, toch?